måndag 23 juni 2014

Midsommar
 


Firade en riktigt svensk midsommar. Ni vet, jordgubbstårta, tipspromenad, grillad mat, badtunna, partytält, fleecefilt i knät, drack vin ur plastglas, myggstick över hela kroppen, dåligt väder men med ett stort gäng okända människor. Det var supertrevligt. Självklart var badtunnan och tårtan det bästa på hela kvällen. Den ljusa sommarnatten var otroligt vacker ( o småkall) när man satt där i badtunnan som hade en tempratur på 40 grader.

Jag gick all in med oskuldsfull (!) vitklänning och blommor ( hann tyvärr inte göra någon egen krans) i håret, försökte i alla fall efterlikna ett skogsrå. Men med vinfläckar på klänningen, blommorna på sned, rinnande ögon pga allergi, haltande gång och bredd dialekt så var jag inte ens närheten att likna ett skogsrå utan mer än förvirrad "stadsbo" som var på landet och försökte vara stilig men misslyckade hålla stilen. Det var trots allt en fin midsommarafton vilket var viktigast med eller utan skogsrået.
 
Jag är inte så mycket för traditioner. Under de senaste åren har alla min midsommarafton firas olika på olika ställen med olika människor. Vilket är att föredra. Nästa år nytt ställe, nya människor och med andra aktiviter. Kärlek till er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Babe, tyck till!