onsdag 15 oktober 2014

Vita tider
 

Tänk att så lite kan göra så mycket. Jag har varit nykter i 8 veckor nu. Har inte druckit en droppe ens. Inte för jag har alkoholproblem utan för jag var skyldig min kropp det. Kroppen måste få återhämtas sig ibland. På semestern valde jag att göra uppehåll med mediciner ( de påverkar levern) för att kunna dricka. Knäppt kanske men alkohol är även livskvalité för mig. Jag valde att dricka gott på västkusten, på uteserveringarna och i Montenegro. Helt rätt tycker jag om det sker under en begränsad period och sällan. Och vilka roliga fester o efterfester vi var på. 

Bland de roligaste minnena i somras är taxiresan ifrån Afterbeachen (västkusten) med Camilla, Emma och Matilda. Det var toppen väder o vi var på bästa humöret. Vi sjöng, sittdansade och skrattade. Utanför taxifönstret sågs vi det glittrande havet och klipporna. Klockan var inte mer än Bolibompadags. Galet, vackert och långt ifrån nyktert! 

 För det är lätt att "smådricka " när man är ändå ledig, för det finns nästan alltid något att fira. Inte för det är skadligt med några glas vin men jag avstånd heller om det inte finns något större att fira nu för tiden. Men att dricka större mängder kostar alltid på kroppen. Bakfylla är det värsta som finns. Som bli överkörd av en ångvält. Det värker i varje muskel och led. Det är mycket sällan inte värt det. 

Nej, jag har inte blivit fröken duktig och frikyrklig på något sätt. Självklart syndar jag inom andra områden. Jag kommer inte vara nykter för all framtid utan under vissa perioder för kroppens skull. För jag älskar att dricka ett gott kallt glas vin/cava/champagne på någon härligt ställe med bästa sällskapet eller vid mys i soffan. Inom drinkvärlden älskar jag Mojito och Gin & Tonic. Mojito alltid på semestern o G&T är flygplats/flygresadryck. I varje land jag besöker är det obloligatoriskt att köpa en Mojito och göra en bedömning. 

Det även lättare att avstånd ifrån alkohol när utelivet i Karlstad inte är stiumlerande och jag tycker att det är världens projekt att åka till Systembolaget. Finns många fördelar med att ta det lite lugnare emellanåt. Jag hoppas att jag är lika rolig fast jag är nykter bara lite tystare, dansar lite mer städat och skippar nattamaten. 

Nu på lördag är det 40års kalas för en kollega/vän till mig. Då ska jag faktiskt kosta på mig några glas cava. Då finns verkligen en anledning till att fira. Skål! 


(Bilden är tagen i mars i år. Sista findrickan då. Hade även ett uppehåll på flera månader ifrån alkohol då också för kroppens skull. )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Babe, tyck till!